Fie ca este vorba despre torturi de lux sau despre torturi pentru un eveniment mic, sunt unele criterii importante pe care fiecare persoana care apeleaza la torturi la comanda ar trebui sa le respecte.

Ocazia si tipul invitatilor

Este important ca tortul ales sa fie consumat de toata lumea. Poate ca fructul pasiunii sau mango este tentant pentru organizator, insa invitatii vor agrea o astfel de compozitie? In momentul in care sunt foarte mousse-uri disponibile, decizia foarte fi complicata. Este important ca inainte de alegerea tortului sa aiba loc o degustare, la care organizatorul sa testeze toate aromele.

Ocazia este foarte importanta. Spre exemplu, la o nunta nu poate fi cumparat un tort minuscul, in timp ce pentru o onomastica un tort pe 6 etaje este cu siguranta o exagerare. Tipul invitatilor este important si va decide aspectul tortului. Atunci cand cei mai buni prieteni se aduna pentru a petrece ziua de nastere a unuia dintre ei, tortul poate avea un aspect standard, fara probleme. Dar atunci cand la petrecere vin persoane mai sofisticate, tortul trebuie sa arate elegant, sa fie delicios si sa invite participantii sa il guste.

Alergenii

Este important ca fiecare invitat de la eveniment sa fie intrebat despre alergiile alimentare. Persoanele care organizeaza evenimente si isi respecta invitatii vor incerca sa elimine pentru inceput din tort alergenii foarte comuni cum sunt alunele si fisticul. Ulterior, vor putea tine cont si de celelalte substante alergene comunicate de invitati.

Numarul de invitati

Cat de mare va trebui sa fie un tort? O portie de tort normala are undeva intre 130 si 150 de grame. “Potrivit” inseamna ca felia este suficient de mare cat sa sature o persoana si cat sa stea in pozitie dreapta pe farfurie. Dupa ce a fost asezata pe farfurie, felia de tort va trebui sa isi mentina aspectul similar cu cel din vitrina, si nu se va servi rupta sau rasturnata.

Aspect

Lucrurile in ceea ce priveste aspectul sunt mult mai simple. Cele mai multe persoane care comanda torturi stiu cum vor sa arate. O sursa buna de inspiratie este internetul, unde pot fi gasite modele foarte interesante. Tortul ar trebui sa spuna o poveste. Torturile pentru copii se incadreaza intr-un trend specific. Copiii mici stiu de la alte petreceri ce este la moda si vor ceva similar. A fost o perioada in care toate fetitele isi doreau torturi cu balerine. In ceea ce priveste compozitia, lucrurile tind sa se complice, deoarece copii vor ciocolata si aceasta nu corespunde aproape deloc cu ce vor parintii, care si-ar dori doar fructe.

Torturi de lux | etorturi.ro

torturi de lux

Decorurile sunt interesante cand vine vorba despre copii. Acestia surprind de fiecare data si aduc parintilor aminte de cat de frumoasa este copilaria. Este important ca micutii sa aleaga singuri ce model isi doresc pe tort.

Locul in care va fi pus

Unde va sta tortul inainte de a fi servit? Pe ce urmeaza sa fie pus? Toate aceste aspecte conteaza si dicteaza de cele mai multe ori ingredientele din care va fi facut tortul. Un tort fluid nu poate fi tinut in soare pentru ca va deveni un tort diform.