Desi sunt numerosi oameni care duc o viata aproape normala cu o singura mana sau chiar fara maini, ideea de a pierde fie membrul superior, fie functionalitatea acestuia, ii sperie pe toti oamenii, indiferent de cultura, rasa, varsta sau educatie.

De aceea, in momentul in care se confrunta cu o afectiune la nivelul mainii, acestia cauta rapid solutii, ajungand sa poarte o orteza de mana.

Unii oameni, in special sportivii, poarta astfel de dispozitive medicale si preventiv, in timpul desfasurarii unor exercitii fizice complexe sau dificile. Acest lucru este posibil datorita diversitatii de modele de orteze existente.

Cand este necesara purtarea unei orteze de mana?

Principalele situatii in care orteza de mana isi dovedeste utilitatea sunt urmatoarele:

  • Luxatii, entorse, fracturi la mana – in oricare dintre aceste situatii s-ar afla oamenii, dupa o vizita la medicul ortoped, acestia vor fi nevoiti sa poarte si o orteza speciala, care sa sustina si sa imobilizeze zona afectata a mainii;

Orteza de mana | Ciorapi medicinali | Med-Tehnica.ro

ciorapi medicinali

  • Sindromul de tunel carpian – acesta reprezinta o alta situatie destul de comuna in care se recomanda purtarea acestor dispozitive ortopedice de reabilitare, o gama variata de orteze de mana, dar nu numai, fiind disponibila in magazinul online Med-Tehnica.ro;
  • Poliartrita reumatoida – fiind o afectiune care vizeaza in special articulatiile, cei care prezinta simptome specifice la nivelul mainilor vor avea nevoie de o orteza, pe care sa o poarte pentru un timp indelungat; de asemenea in cazuri mai grave, aceasta poate afecta chiar si vasele de sange, adesea in zona membrelor inferioare, caz in care se recomanda purtarea unor ciorapi medicinali, compresivi;
  • Leziuni ale nervului radia – acesta este o alta afectiune grava a mainii, care duce la aparitia parezei, in fazele incipiente fiind necesara orteza de mana, pe langa medicamentatia potrivita.

Dupa cum este mentionat si la inceputul articolului, ortezele de maini sunt folosite si in scop preventiv, de catre sportivii de performanta sau cei care lucreaza cu greutati mari.

In concluzie, un astfel de dispozitiv medical de reabilitare este util in foarte multe situatii, fiind astfel disponibila in diferite forme si modele, precum si pentru alte zone ale corpului.