Planificarea unei vacanţe într-un safari african

Un safari african este o adevărată aventură care nu ar trebui ratată. Dacă, în trecut, o astfel de călătorie era realizată în tradiţia unor bogaţi comercianţi din secolul al XIII-lea, care vânau animalele sălbatice pentru trofeele pe care să le atârne pe pereţi, astăzi călătorii vânează oportunităţi foto în loc de ocazii de a ucide, dar întâlnesc aceleaşi scene care au fascinat exploratorii de-a lungul istoriei: mii de zebre care migrează pe pajişti ca de smarald, stoluri de păsări flamingo creând un câmp de culoare pe un lac strălucitor, lei înfruptându-se dintr-o pradă greu câştigată.

Mulţi oameni călătoresc în Africa în căutarea bivolilor, leilor, leoparzilor, elefanţilor şi rinocerilor. Şansa de a se apropia de aceste animale în habitatele lor naturale este o experienţă unică în viaţă, dar călătoria în Africa este cu totul altceva decât o plimbare prin grădina zoologică. Un safari poate fi stresant din punct de vedere fizic şi este posibil ca turiştii să nu vadă toate animalele pe care le aşteptau. Întrucât majoritatea destinaţiilor de safari se află în ţările sub-sahariene, călătorii trebuie să îşi ia anumite măsuri de siguranţă.

Un safari de lux oferit de un cunoscut operator de turism costă, de obicei, mii de dolari pe săptămână, cu preţuri all inclusive care acoperă tururi, mâncare, băuturi şi excursii. Pachetele de lux oferă călătorilor şansa de a se bucura de confortul casei în Africa sălbatică. Cazarea variază de la apartamente cu aer condiţionat până la corturi elegante. Sună bine, nu?

La polul opus se află aşa-numitele safari de camping care sunt, în general, cel mai ieftin tip de safari organizat. O astfel de experienţă peste mări şi ţări va implica cazare în camping şi, cel mai probabil, a călători în grup cu alţi turişti. Safari-urile sunt, de obicei, participative – aşa că oamenii ar trebui să se aştepte să se ocupe de unele treburi, cum ar fi prepararea mâncării sau amenajarea taberei.

Fiecare ţară din Africa este diferită, aşa că este imposibil de surprins spiritul şi cultura unei ţări întregi într-o singură vizită, dar cele mai populare destinaţii de safari africane sunt cele din zonele de Est şi de Sud, pentru că oferă câmpii vaste şi pachete de roaming extraordinare.