Frica dentară (cunoscută și ca odontofobie, dentofobie, fobia dentistului, anxietatea dentară sau fobia dentară) reprezintă o teamă de stomatolog și de îngrijire stomatologi.

Anxietatea față de dentist și de tratamentul stomatologic sunt factori majori ce contribuie la evitarea îngrijirii dentare. Suntem siguri că ați cunoscut persoane ale căror experiențe negative au contribuit la neglijarea igienei dentare. Statistic, este foarte probabil ca și dvs. să aveți anumite reticențe când vine vorba de vizita medicului stomatolog. Se estimează că aproape șaptezeci și cinci la sută dintre adulți se confruntă cu o anumită frică în ceea ce privește vizitarea unui medic dentist. Din acel procent, aproximativ cinci până la zece la sută au o frică suficient de intensă pentru a fi considerați suferinzi de o fobie dentară. Aceste persoane se confruntă cu frică atât de puternică încât evită vizitele dentare complet, un lucru extrem dăunătoar pentru sănătatea lor.

În șaptezeci la sută din cazuri, dentofobia apare în urma unor experiențe traumatice la dentist. Frica poate apărea și din cauza unei interacțiuni proaste cu un medic stomatolog și a modului în care a fost percepută atitudinea acestuia de către pacient. Dacă o persoană a primit îngrijire de la un medic dentist, si a avut o experiența neplacuta, acest lucru ar putea să sporească teama. Toate aceste lucruri sunt cu atât mai mult relevante când vine vorba de copii.

Unde pot merge pentru o extracție măsea de minte dacă mă tem de dentiști?

Există modalități de a depăși această teamă, începând cu alegerea unei clinici ce valorifică elementul uman din spatele oricărui tratament reușit. Dacă vă aflați în capitală, un cabinet stomatologic din sector 6, cartierul Drumul Taberei, vă stă alături. La PlazaDent.ro, o echipă de medici pregătiți ține cont de bunăstarea emoțională a pacienților, cu precădere la copii.

Prima vizită a copilului la medicul dentist ar trebui să fie una plăcută. Copiii nu se nasc cu teama naturala a dentistului, dar se pot teme de necunoscut. PlazaDent face un efort special pentru a-i acomoda.

Extracție măsea de minte | cabinet stomatologic sector 6 plazadent.ro

extracție măsea de minte

PlazaDent pune de asemenea la dispoziție tratamentul prin InhaloSedare. Acest tip de tratament este indicat atât pentru copii cât și pentru adulți, fie că sunt anxioși, le este teamă de extracția de măsea de minte, injecții, sau au un reflex delicat. InhaloSedarea constă în inhalarea pe nas cu ajutorul unei măști speciale al unui amestec de gaze. Efectul inhalării se instalează dupa un timp variabil de până la 30 de minute și constă în reducerea anxietății, în același timp instalându-se o stare plăcută de relaxare. Deși este considerată o sedare, ea este deosebit de ușoară și nu persistă un timp îndelungat.

PlazaDent este formată dintr-o echipă de medici stomatologi care se îngrijesc de sănătatea dvs. și vă vor ajuta să parcurgeți procedura pas cu pas. Vorbiți în prealabil cu dentistul dvs. despre anxietate. Veți fi ascultați!