Pentru unii oameni, fixarea protezelor dentare poate fi o provocare, mai ales in cazul pierderii osoase sau pur si simplu, din cauza formei gurii. Protezele care se misca sau cad atunci cand o persoana mananca sau zambeste, pot provoca sentimente de nesiguranta, aducand si un puternic disconfort.

Cercetarile recente indica faptul ca atunci cand pacientii opteaza pentru implanturi dentare sau proteza pe implant, raporteaza si o imbunatatire vizibila a calitatii vietii. De astfel de proteze pot avea parte pacientii Clinicii de Implantologie din sector 4.

Implanturile dentare necesita o planificare si o evaluare precisa pentru a determina existenta unui os adecvat care sa sustina radacina de titan si coroana dentara care este si suport de mestecare, deci este foarte solicitata din acest punct de vedere. Intreaga procedura de implantare este, in general, bine tolerata de catre pacienti, mai ales daca toti pasii sunt planificati din timp si parcursi in functie de evolutia pacientilor.

Pacientii pot opta si pentru o proteza provizorie, conceputa pentru a masca imperfectiunile zambetului din timpul perioadei de tratament. Asadar, oricat de mult ar dura tratamentul, aspectul fizic nu va fi compromis!

Multi pacienti se intreaba de ce este o proteza pe implant mai eficienta decat una traditionala? O proteza pe implant este sustinuta de implanturi si atasata acestora, pe cand o proteza tipica se sprijina in totalitate pe gingii. Aceasta este utilizata atunci cand pacientului ii lipsesc dintii naturali, dar are os suficient de dens pentru a sustine un implant.

Proteza pe implant | clinica stomatologica din sector 4 implantologiesector4.ro

proteza pe implant

Protezele pe baza de implanturi sunt pozitionate, de obicei, pe maxilarul inferior, deoarece protezele tipice tind sa fie mai putin stabile in acea zona. De obicei, o proteza traditionala pentru arcada superioara este destul de stabila si nu are nevoie de sprijinul suplimentar oferit de implanturi. Cu toate acestea, o astfel de proteza poate fi pozitionata pe ambele maxilare, in functie de preferintele pacientului.

Oricand aveti nevoie de sfaturi pertinente, dar si de servicii de calitate, le puteti solicita echipei medicale de la clinica stomatologica din sector 4. Programari puteti face online, accesand Implantologiesector4.ro sau telefonic la numerele afisate pe site!