Evitarea unui stil de viata sedentar si imbunatatirea obiceiurilor alimentare pot ajuta la o mai buna circulatie a sangelui si implicit, la vindecarea varicelor.

Tratamentul pentru vindecarea varicelor trebuie sa includa asadar, o serie de obiceiuri sanatoase care sustin sanatatea circulatorie. Desi exista multe proceduri si produse cosmetice pentru a le minimiza, este esential sa se respecte anumite reguli care sunt esentiale.

Reguli pentru vindecarea varicelor

Mentinerea unui stil de viata sanatos este cel mai bun complement pentru vindecarea varicelor si intarzierea aparitiei acestora. Aceasta implica modificari in rutina zilnica si renuntarea la unele dintre „obiceiurile rele” care afecteaza circulatia sangelui.

Ridicati picioarele

Un exercitiu foarte usor care ajuta la vindecarea varicelor este ridicarea picioarelor.

Aceasta activitate relaxeaza muschii si faciliteaza revenirea sangelui in partea superioara a corpului. Prin urmare, este recomandat sa se faca acest lucru in fiecare zi dupa incheierea zilei de lucru.

Exercitii fizice

Practica unei activitati sportive are multe avantaje in ceea ce priveste sanatatea circulatorie si intretinerea sau pierderea in greutate.

Prin urmare, daca scopul este vindecarea varicelor, este foarte benefic sa se urmeze o rutina de antrenament regulat.

Masajul

Una dintre metodele terapeutice de stimulare a circulatiei sangelui la membrele inferioare este masajul relaxant. Datorita capacitatii lui de a imbunatati circulatia, acesta este o optiune buna pentru minimizarea aspectului acestor vene umflate.

Faceti un dus rece

Dusurile calde sunt relaxante si usureaza oboseala. Cu toate acestea, a face un dus cu apa rece este mai benefic impotriva varicelor. De fapt, aplicarea apei reci direct pe picioare poate ameliora greutatea si umflarea.

Evitati hainele stranse

Nu este recomandata imbracamintea prea stransa. De fapt, aceste haine nu sunt recomandate nimanui, deoarece exercita presiune asupra membrelor inferioare si ingreuneaza fluxul venos.

Imbunatatirea nutritiei

O dieta bogata in acizi grasi omega 3, antioxidanti si fibre alimentare poate contribui mult in reducerea varicelor. Alimentele care contin acesti nutrienti optimizeaza circulatia si protejeaza sanatatea cardiovasculara.

Evitati alcoolul si tutunul

Consumul excesiv de alcool si tutun are multe efecte negative asupra organismului. Una dintre ele este aparitia problemelor circulatorii si a varicelor.