Retragerea gingivala se refera la tesutul gingiilor care incepe sa se departeze de structura dintilor, expunand astfel mai mult din radacina si baza acestora. Ce provoaca retractia gingivala? Ar trebui sa fie un semnal de alarma daca va confruntati cu acest fenomen?

Adevarul este ca, lasata netratata, retractia gingivala ar putea face radacina dintelui sau chiar tesutul osos complet vulnerabil, riscand deteriorarea nervului dintelui, infectii severe sau chiar pierderea dintelui. Iata cateva dintre cauzele, simptomele si solutiile reale pentru aceasta afectiune!

Retractia gingivala – simptome

Ca in orice alta problema de sanatate, exista mai mult factori care pot contribui la retractia gingivala. Boala parodontala este pe primul loc, urmata apoi de spalarea agresiva a dintilor, o igiena orala neadecvata care contribuie la acumularea bacteriilor, a placii bacteriene si a tartrului care distrug gingiile. Modificarile hormonale, cum ar fi cele care apar la pubertate, sarcina si menopauza, fac ca tesuturile gingivale sa fie mai vulnerabile. Utilizarea anticonceptionalelor poate avea, de asemenea, un efect similar. Fumatorii au, de obicei, probleme dentare deoarece tutunul poate irita gingiile, lasandu-le extrem de vulnerabile. Obiceiul de scrasnire a dintilor sau bruxismul, ar mai putea fi o cauza, la fel si administrarea anumitor medicamente care pot inflama gingiile.

Doar un profesionist in domeniul sanatatii dentare poate diagnostica in mod corespunzator si va poate ajuta sa tratati afectiunea. Gingiile sanatoase au o culoare roz, frumoasa si sanatoasa, iar linia gingiilor este mereu lipita de toti dintii. In cazul in care gingiile vor incepe sa se retraga, ptobabil ca veti incepe sa observati ca unii dinti par mai lungi decat altii, gingii umflate, buzunare sau goluri intre dinti, gingii rosiatice si care sangereaza in timpul periajului, durere si disconfort.

Urgente stomatologice non stop in Obor | cabinet stomatologic din Colentina | Elveto-dent.ro

cabinet stomatologic din Colentina

Intrucat testului gingival nu se mai reface, este neaparat necesara interventia unui specialist pentru a aplica o metoda personalizata de stopare a retractiei gingivale. In functie de daunele provocate, este posibil sa fie necesara o curatare profesionala profunda si administrarea de antibiotice care sa ajute la eliminarea infectiei si a bacteriilor daunatoare care s-au instalat intre gingie si dinti. In cazuri mai avansate, ar putea fi necesara chiar si grefarea de tesut pentru a regenera structurile gingivale si osoase afectate.

Daca aveti o asemenea problema sau cautati un cabinet care sa abordeze urgente stomatologice non stop in Obor, accesati Elveto-dent.ro si veti descoperi ca la Elveto Dent puteti avea parte de o multime de servicii stomatologice de calitate. La acest cabinet stomatologic din Colentina fiecare problema este abordata cu seriozitate si implicare totala din partea personalului medical, asa ca merita sa va puneti increderea in serviciile oferite aici!