Kristin Hannah s-a nascut in California anului 1960. Ea a studiat dreptul si a practicat in domeniu pana a renuntat la meseria sa si si-a canalizat intreaga atentie asupra scrisului. A scris peste 20 de romane traduse in 43 de limbi, unele dintre ele fiind chiar in curs de ecranizare. Cel mai cunoscut roman al sau este ”Privighetoarea”, insa mult iubite de public sunt si ”Un nou inceput”, ”Gradina de iarna”, ”Clipa magica”, ”Dincolo de tacere” sau „Aleea cu licurici”.

Cel din urma roman amintit a fost scris in anul 2008, insa in limba romana a aparut in februarie 2018 si a avut un real succes.

Kristin Hannah

„Aleea cu licurici” – Kristin Hannah

Naratiunea incepe in vara anului 1974 cu o perioada de auto-examinare si reflectie asupra vietii tinerei Kate Mularkey, care si-a acceptat conditia intr-o pozitie inferioara a clasei sociale. Spre surprinderea ei, o fata, cea mai frumoasa fata din lume, dupa parerea lui Kate, se muta pe strada ei si doreste sa-i fie prietena. Acesta este inceputul unei relatii care se va intinde pe mai mult de trei decenii.

Aceasta noua fata este Tully Hart. Atragatoare, sigura pe ea si inteligenta si pare ca tot ce o inconjoara o avantajeza. Kate si Tully sunt extrem de diferite, Kate fiind exact opusul. Desi provine dintr-o familie saraca, nu-i este rusine cu acest lucru. Tully pare sa straluceasca si sa afiseze un aer de mister, ba mai mult, are chiar si un secret pe care nu doreste sa-l dezvaluie. Cad de acord sa fie prietene apropiate si reusesc sa-si tina promisiunea pana la finalul vietii.

De la inceput, este clar ca Tully doreste sa se afirme. Abandonata de mama ei cand era foarte tanara, nu a experimentat iubirea neconditionata pe care o vrea in mod disperat. Incearca sa gaseasca aceasta dragoste in oameni, insa apoi incearca sa o dobandeasca in cariera. Serviciul ii aduce succesul dupa care tanjea, insa ii rapeste intimitatea.

In schimb, Kate se multumeste cu rolul de sotie si mama, rol care, aparent, ii aduce satisfactie, insa devine si o sursa de invidie. In ciuda legaturii stranse dintre ele, cele doua femei isi gasesc relatia la o intersectie in care trebuie sa faca fata unui test dificil: Johnny.

Daca v-ati bucurat de aceasta carte, dati-o mai departe! Cumpar carti de orice fel pentru un anticariat, iar aceasta ar fi perfecta pentru a completa stocul. Accesati Anticariat-carti.com si cereti detaliile care va intereseaza cu privire la achizitii de carti!