Spania este una din destinatiile favorite ale unui numar mare de persoane. De la Sagrada Familia din Barcelona, de la Madrid la Sevilia, acest teritoriu poseda o multime de atuuri. Dar, in timpul unui sejur in Sevilia ar trebui sa iti faci timp sa descoperi si orasele sau satele mai putin cunoscute, martore atemporale ale culturilor si traditiilor inca vii. Iata o selectie a celor mai frumoase sate din Spania pentru un sejur autentic.

Cadaques, satul artistilor din Spania

Perla din Costa Brava, Cadaques isi cultiva izolarea de restul Cataluniei datorita muntilor care il inconjoara. Acest sat cu pereti albi, situat in apropiere de un golf a stiut sa ii seduca pe artistii cei mai in voga a secolului XX. Aici se poate vizita casa-muzeu a lui Salvador Dali. Acest sat de pescari cu o istorie fascinanta si cu golfuri de un albastru profund este un must in timpul unui sejur in Spania.

Vilafames, viata in rosu

Clasat printre cele mai frumoase sate din Spania, Vilafames se afla la mai putin de o ora distanta de Valencia, pe coasta de est a tarii. In mijlocul unei campii de arbori fructiferi de tot genul, este construit pe varful unei stanci rosii. Aceeasi roca a fost folosita pentru a construi casele a celor peste 1000 de locuitori.

Alquezar, comoara din Aragon

Situat in parcul natural Sierra, in provincia Huesca, Alquezar este un sat sublim, un sat medieval cu 300 de locuitori. A fost construit pe fortareata araba Al-Qasr, la 660 metri altitudine, pe lantul muntos Sierra de Guara. In imprejurimi se regasesc numeroase grote in care se manifesta arta rupestra. Printre monumentele notabile din Alquezar se numara scoala Santa Maria la Mayor.

Uruena, orasul cartii

In provincia Valladolid, orasul medieval Uruena a fost distins drept “orasul cartii”. In inima ruinelor, pe stradutele inguste, exista numai putin de 12 librarii care adapostesc opere vechi, texte stiintifice si alte consacrate stiintelor si alte domenii. Exista si un muzeu al basmelor extrem de ludic si un centru cosacrat lecturii. O veritabila biblioteca in aer liber. Ideal pentru pasionatii de cultura si pentru cei care isi doresc un sejur cultural.