Temperaturile extrem de ridicate din timpul verii pot da mari batai de cap celor din jur motiv pentru care romanii aleg sa isi monteze in locuinta un aparat de aer conditionat care sa racoreasca atmosfera. Marile magazine pun la dispozitia clientilor o gama variata de produse ceea ce poate sa le ingreuneaza alegerea.

Exista insa cateva mici criterii de care romanii trebuie sa tina cont inainte de a achizitiona un anumit model. In primul rand, capacitatea de racire este extrem de importanta si trebuie sa fie direct proportionala cu suprafata totala a camerei/locuintei.

Exista aparate de aer conditionat cu o capacitate de racire de 9000 BTU care sunt ideale pentru suprafetele micute de maxim 25 mp, in vreme ce aparatele cu o capacitate de 24000 BTU sunt perfecte pentru racorirea unei case.

In cazul in care locuinta este impartita in mai multe camere, oamenii au posibilitatea de a alege un aparat cu mai multe splitere ceea ce inseamna ca numarul unitatilor interioare poate varia astfel incat proprietarii sa aiba parte de un plus de confort.

Specialistii recomanda instalarea unui aparat cu cel putin 2 splitere in cazul apartamentelor cu 3-4 camere pentru ca in felul acesta intreaga locuinta este racorita in mod uniform.

Aerul pe care aparatele il filtreza trebuie sa ramana curat si pur pentru a preveni aparitia bolilor respiratorii grave, mai ales in cazul copiilor. De regula, aparatele de aer conditionat sunt prevazute cu tot felul de filtre menite sa retina impuritatile existente in atmosfera. Spre exemplu, filtrul electrostatic este esential, in special in cazul persoanelor care sufera de alergii.

Cele mai bune produse sunt fara doar si poate cele incadrate in clasa energetica A. Acestea au un consum redus de energie electrica ceea ce inseamna ca factura lunara este mai mica. Oamenii reusesc sa economiseasca pana la 20%-30% din costul total al cheltuielilor.

Orice aparat de aer conditionat este prevazut cu o serie de functii care inlesnesc bunul mers al lucrurilor. Fara niciun dubiu una dintre cele mai importante functii este cea de curatare automata. Aparatul isi va face un self cleaning la anumite intervale de timp fara sa fie nevoie de interventia unui specialist. In felul acesta, aerul din incapere se va pastra mereu proaspat si curat.