Indiferent de cat de bine isi ingrijesc masinile personale in general, conducatorii auto se pot confrunta la un moment dat cu situatii neprevazute si neplacute, in care sa aiba nevoie de asistenta rutiera. Care sunt acestea si cum trebuie sa actioneze indivizii? Raspunsurile se regasesc in randurile de mai jos, pentru a veni in sprijinul soferilor.

Usa blocata

Unul dintre cazurile in care se recomanda solicitarea ajutorului de specialitate este acela in care usile autoturismelor sunt blocate. Accesul in si din autoturisme este esential pentru o buna functionare si organizare a traficului. De exemplu, in situatii urgente, soferii nu trebuie sa se confrunte cu imposibilitatea de a iesi din masini, ci dimpotriva, trebuie sa poata face acest lucru cat mai repede cu putinta.

Specialistii AloTractari.ro dispun de ustensilele, echipamentele si cunostintele necesare pentru a interveni in astfel de situatii cat mai prompt si mai eficient.

Baterii epuizate

Un alt motiv pentru care conducatorii auto pot solicita sprijin din partea companiilor care se ocupa de asistenta specializata este reprezentat de bateriile epuizate. De cele mai multe ori, bateriile se termina atunci cand farurile sunt lasate aprinse peste noapte sau cand bateriile sunt deja extrem de uzate si nu mai dispun de capacitatea necesara pentru a functiona in parametri normali.

Expertii auto pot furniza indivizilor suficienta energie pentru a ajunge la cel mai apropiat service auto sau la cel mai apropiat magazin.

Asistenta rutiera pentru rezolvarea penelor

Asistenta rutiera este indicata si in cazul in care soferii se confrunta cu pana la una dintre roti. Conducatorii auto trebuie sa traga pe dreapta imediat ce realizeaza ca ceva nu este in regula si trebuie sa amplaseze triunghiul auto in spatele masinii la distanta stabilita prin reglementarile aflate in vigoare.

Asistenta rutiera | AloTractari.ro

asistenta rutiera

Ulterior, ei trebuie sa cheme specialistii la fata locului, astfel incat acestia sa se ocupe de reparatiile necesare. Recomandat este ca persoanele care nu au suficiente cunostinte in domeniul auto sa nu incerce sa isi repare singure masinile, astfel incat sa nu provoace mai multe daune.

Tractari auto

Nu in ultimul rand, conducatorii auto trebuie sa apeleze la experti in domeniul auto atunci cand au nevoie de tractare, indiferent daca au fost implicati intr-un accident auto, masinile lor au defectiuni tehnice grave sau nu mai au Inspectia Tehnica periodica valabila.