Skoda isi va completa gama electrica de jos cu Elroq, un model compact mai accesibil decat Enyaq. Acesta va fi o prima piatra de hotar in noul design al marcii cehe.

Ofensiva electrica a marcii cehe, bazata in prezent pe Enyaq iV si Enyaq iV Coupé (4,65 m), lansate in 2020 si, respectiv, 2022, va fi completata cat de curand. In 2024, Skoda Elroq, un viitor SUV compact, va prelua rolul de alter ego al lui Karoq (4,40 m). Lansat in 2017 si restilizat in 2022, Karoq este derivat din Seat Ateca si, intr-o mai mica masura, din Volkswagen Tiguan.

Elroq: un Karoq in modul electric

Skoda Karoq a fost lansata in 2017 si apoi a trecut prin procesul de restilizare in 2022.

Skoda Elroq va avea aceeasi infatisare ca si Karoq, introducand, cu moderatie, noua identitate stilistica a constructorului in partea frontala, care va fi inaugurata oficial in 2026 prin versiunea de serie a prototipului Vision 7S. Acesta din urma va deveni nava amiral a gamei electrice, oferind pana la 7 locuri si pozitionandu-se ca un echivalent alimentat cu baterii al lui Kodiaq.

O grila neagra de mari dimensiuni, cu o banda luminoasa la marginea capotei, va caracteriza partea frontala a modelului Elroq. La capete, farurile verticale in forma de T se impun. Din anumite unghiuri, acest bot ii va conferi modelului Skoda Elroq un aspect fals de Range Rover.

Cu o lungime de aproximativ 4,40 m, Elroq va fi pozitionat pe piata undeva intre Peugeot e-2008 si Kia Niro EV. In cadrul gamei electrice a Skoda, acesta va acoperi diferenta dintre modelul urban care va inlocui Fabia in 2025 si Enyaq, care va fi restilizat in acelasi an. Skoda Elroq este asteptat in octombrie 2024.

O noua masina Citigo 100% electrica pentru anul 2026?

Legatura cu Enyaq iV si Enyaq iV Coupé este asigurata de grila orizontala de la intersectia dintre capota aripii fata si usa. 2026 va fi un an crucial pentru ca atunci Skoda va comercializa si un vehicul electric de mici dimensiuni, o masina de oras cunoscuta pe plan intern sub numele de A0 BEV, care va fi echivalentul ceh al lui Volkswagen ID.1. Apoi, in perioada 2027-2030, producatorul va adauga in fiecare an un nou model electric gamei sale.