Dintii prea indepartati, prea aglomerati sau care sunt strambi, pot fi tratati cu ajutorul unui aparat dentar ieftin sau scump, in functie de preferinte. Exista mai multe tipuri de aparate dentare, deoarece exista si diverse probleme pe care acestea le pot rezolva.

Daca acum cativa ani erau disponibile doar aparatele dentare metalice, acum domeniul ortodontiei s-a dezvoltat atat de mult, incat estetica aparatelor dentare a fost enorm de mult imbunatatita. Cu toate acestea, alegerea metodei potrivite de tratament necesita timp si o atentie sporita.

Cel mai cunoscut tip de aparat dentar este cel metalic, din otel inoxidabil de inalta calitate. Un fir metalic este atasat unor bracketi care vin pozitionati pe fiecare dinte si care are rolul de a oferi presiune uniforma pentru a schimba pozitia initiala a dintilor intr-o pozitie dorita.

Aparatul dentar ceramic este foarte atractiv pentru multi pacienti. Numit si aparat dentar clar, acesta este putin vizibil, fiind o alegere populara pentru adultii care pun mare accent pe estetica in tot timpul tratamentului. Ceramica preia din culoarea naturala a dintilor, ceea ce este ideal pentru cei care vor o aparitie estetica. Evident, aceasta varianta este si ceva mai scumpa decat cea metalica.

Numit si aparat dentar interior sau aparat dentar lingual, acesta este un dispozitiv personalizat conceput pentru a se potrivi partii anterioare a fiecarui dinte. Principiul este acelasi ca si la aparatele dentare traditionale, doar ca este aplicat pe partea anterioara a dintilor, devenind astfel invizibil. S-ar putea ca tratamentul cu un astfel de dispozitiv sa dureze mai mult decat cel cu un aparat traditional. De asemenea, acesta ar putea fi greu de ingrijit si igienizat.

Aparat dentar ieftin | aparate dentare de calitate | clinica dentara Elveto Dent | elveto-dent.ro

aparat dentar ieftin

Invisalign este una dintre cele mai noi optiuni disponibile. Pacientul va purta o gutiera personalizata timp de cateva saptamani, dupa care aceasta va fi refacuta pentru a ajuta dintii sa migreze in pozitia dorita. Acest aparat dentar este invizibil, confortabil de purtat, dar si eficient.

Toate aceste optiuni sunt disponibile si la clinica dentara Elveto Dent. Trebuie doar sa programati o consultatie, sa discutati cu stomatologul si ortodontul, dupa care veti putea alege una dintre variantele disponibile si potrivite dumneavoastra. Detalii relevante puteti afla si accesand Elveto-dent.ro, insa cele mai bune sfaturi le veti primi fata in fata!