Cei care vor sa afle mai multe detalii despre implantul dentar in Bucuresti cauta mai multe surse de incredere din care sa se informeze. Implantul dentar este inlocuitorul artificial al radacinii dintelui natural.

Forma acestuia este de surub care se fixeaza in os la nivelul alveolei dintelui lipsa si sustinte pe partea sa superioara o punte, o coroana artificiala sau va oferi sprijin pentru fixarea unei proteze dentare. Materialele utilizate la confectionarea implanturilor sunt bine tolerate si se integreaza eficient si rapid in tesutul osos.

Care sunt beneficiile unui implant dentar?

Principalul beneficiu pe care il ofera implantul dentar consta in stabilitatea suportului pentru noul dinte, dar lista poate continua cu urmatoarele:

  • Aspect natural – daca este realizat corect, implantul dentar va fi greu de deosebit de dintii naturali;
  • In situatia lipsei unui dinte, osul incepe sa se resoarba in timp, pierzand astfel din inaltime si grosime. De aceea, inserarea unui implant dentar in locul dintelui poate contribui la stimularea dezvoltarii osoase, prevenind pierderea de os;
  • Atunci cand se doreste inlocuirea coroanei dintelui exista mai multe variante, insa doar implanturile dentare pot inlocui radacina. Cand implantul este integrat complet in os, acesta va functiona la fel de bine precum un dinte natural;
  • Nu este nevoie de prelucrare a dintilor invecinati;
  • Chiar daca poate parea mai scump decat tratamentele clasice, costul implantului dentar este mult mai mic in comparatie cu tratamentele temporare repetitive.
In ce consta procedura?

Cei care vor sa apeleze la un medic dentist in Uranus trebuie aiba in vedere faptul ca interventia se efectueaza frecvent sub anestezie locala, iar in anumite situatii cu sedare sau sub anestezie generala daca pacientul este mai emotiv sau daca durata operatiei va fi mai lunga.

Medic dentist in Uranus | Implant dentar in Bucuresti | TwinDent.ro

medic dentist in Uranus

Pasii acestei proceduri constau in consultul initial, pregatirea maxilarului pentru obtinerea unui volum de os potrivit inserarii, introducerea implantului in os, perioada de integrare a acestuia, adaugarea bontului protetic si alegerea unui nou dinte artificial.

Perioada intregului proces poate varia intre 3 pana la 6 luni, uneori mai mult.  Medicii de la TwinDent.ro ofera implanturi de inalta calitate si ajuta pacientii sa isi recapete zambetul si increderea in sine.