Una dintre cele mai des recomandate tratamente stomatologice este tratamentul de canal, un serviciu de endodontie in sector 6, la Plaza Dent, care le este recomandat pacientilor de catre medicii specialisti in anumite conditii.

Tratamentul endodontic presupune devitalizarea unui dinte, popular scoaterea nervului, curatarea canalelor radiculare si dezinfectarea lor, prepararea si obturarea defininitiva. Contrar opiniei populare, tratamentul endodontic nu este deloc dureros si este efectuat sub anestezie.

Necesitatea tratamentului de canal si etapele realizarii acestuia

Tratamentul de canal este decis de medicul stomatolog, dupa o consultatie amanuntita si o radiografie dentara a dintelui ce trebuie tratat. De regula, la clinica stomatologica din sector 6, Plaza Dent, se recomanda tratamentul de canal pacientilor care au dinti afectati de carii care se extind pana la nerv, dar si pacientilor care au pulpa dentara inflamata din cauza unor carii, infectii si traumatisme.

Sunt situatii in care se slefuieste un dinte in scop protetic si este necesara devitalizarea acestuia. Un tratament de canal executat corect nu se poate realiza fara anestezia locala, urmat de etapele propriu-zise ce presupun:

  • izolarea dintelui de restul cavitatii bucale;
  • crearea accesului spre canalele din radacinile dintelui;
  • extragerea pulpei dentare din canalul dintelui;
  • instrumentarea canalului dentar creand o forma conica ce permite curatarea acestuia;
  • curatarea canalului cu solutii speciale;
  • obturarea si sigilarea canalului;
  • refacerea coroanei dentare.

Endodontie in sector 6 | Clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

stomatologie din sector 6

Colorarea si durerea dentara dupa tratamentul de canal

Cu ceva timp in urma, dupa tratamentul de canal, dintele tratat se putea colora in galben, in maro sau in culoarea gri. Azi, din fericire, tratamentul de canal se face numai cu dispozitive si materiale de inalta calitate, de ultima generatie, ultramoderne, care nu mai permit colorarea dentara.

Un alt subiect de interes pentru pacientii care beneficiaza de asemenea servicii este legat de posibilitatea aparitiei durerii dentare dupa tratamentul de canal. Din nefericire, un dinte tratat in mod necorespunzator este un dinte care inca mai doare. Daca durerea apare dupa efectuarea tratamentului de canal, cu siguranta, este nevoie de inca o vizita la cabinetul stomatologic.