Specialistii afirma ca folosirea uleiului de macadamia in mod regulat pe par, va duce la obtinerea unui efect de netezire si la o stralucire naturala a parului.

Dupa aplicare, acesta se absoarbe foarte repede si este de obicei foarte bine tolerat. Compozitia sa de acizi grasi este destul de similara cu cea a sebumului uman, prin urmare, regleaza foarte bine activitatea glandelor sebacee. Dupa aplicarea uleiului de macadamia, parul devine mai flexibil si arata mai sanatos.

Uleiul de macadamia este fabricat din nucile arborilor de macadamia si are o culoare clara, galben deschis. Spre deosebire, de exemplu, de uleiul de cocos, acesta este lichid la temperatura camerei. Mai presus de toate, uleiul de macadamia este bogat in acizi grasi si potasiu.

Mai ales concentratia ridicata de acid palmitol il face un ingredient popular in multe produse cosmetice destinate ingrijirii pielii si a parului. Poate fi gasit printre ingredientele diferitelor masti de par, lotiuni de corp si creme de fata. Forma pura a uleiului a devenit, de asemenea, foarte populara ca remediu de ingrijire la domiciliu.

Intarirea parului

Uleiul de macadamia patrunde in structura parului mai eficient decat majoritatea celorlalte uleiuri, cum ar fi uleiul mineral, care se poate lipi de scalp.

De obicei uleiurile vegetale patrund in foliculii de par si intaresc parul mai eficient. Dupa aplicare, uleiul de macadamia patrunde bine in structura parului si il satura cu acizi grasi. Prin ingrijirea scalpului, foliculii de par pot ramane mai puternici si mai sanatosi. Uleiul de macadamia contine, de asemenea, antioxidanti valorosi, care ajuta parul sa se refaca dupa expunerea la poluantii din mediu.

Netezirea parului

Proprietatile de hidratare ale uleiului de macadamia ajuta la netezirea parului pentru un aspect mai stralucitor si mai atractiv. Utilizarea regulata a uleiului de macadamia va conferi parului o stralucire naturala.

Coafare mai usoara a parului

Uleiul de macadamia este deosebit de popular in ingrijirea parului cret.

Parul cret, uscat si deteriorat este foarte greu de coafat si se rupe usor. Uleiul de macadamia ajuta la restabilirea nivelului adecvat de hidratare si calmeaza simptomele parului electrizat. Parul cret, care este corect hidratat si hranit, devine astfel mai usor de coafat.