Atunci cand locuinta are nevoie de o schimbare, proprietarii trebuie sa se gandeasca ce stil si-ar dori sa abordeze pentru amenajare. In prezent, exista o multime de reviste de unde acestia se pot inspira si pot afla mai multe despre ultimele tendinte in decoratiuni interioare.

Specialistii vin cu o lista a celor mai noi tendinte in decoratiuni:

  • Utilizarea obiectelor, precum ghivece de flori, vaze si corpuri de iluminat pentru ca ofera senzatia de inaltime. Avand picioare inalte sau suporturi verticale si elemente grafice indraznete, acestea reusesc sa capteze atentia privitorului.

  • In aceeasi ordine de idei, si formele rotunde sau acele forme imperfecte sunt la mare cautare in alegerea decorului perfect. Fie ca este vorba de covoare, oglinzi sau mici elemente de mobilier, toate vor avea un aer aparte.

  • Verdele menta este o alegere ideala pentru ca ofera un aer proapat in interior fiind ideal pentru a energiza spatiul din interior. Aceasta culoare are capacitatea de a transforma elementele de mobilier vintage, cum ar fi un birou sau o canapea.

  • Fotoliile joase, mai aproape de sol aduc naturalete si comfort intr-un living. Ele intaresc ideea de a reveni la elementele de baza prin utilizarea materialelor naturale.

  • Obiectele sculpturale sunt ideale pentru cei care isi doresc sa se bucure de opere de arta in décor. Acestea reusesc sa imbine foarte bine o varietate de texturi si culori, mai ales atunci cand este vorba despre vaze sau boluri, in nuante naturale si neutre care de cele mai multe ori, sunt si mai putin costisitoare.

  • Design-ul interior devine din ce in ce mai atras de formele imperfecte. Acest stil impune o noua tendinta, departe de liniile drepte si codurile obisnuite.

  • Ceramica colorata ofera un dinamism artistic reprezentand de altfel o tendinta revigoranta pentru podele sau pereti acolo unde se pot mixate pastelurile sublime si culorile intense.

  • Elementele rustice precum covorasele de lana moi, fotoliile si canapele comfortabile se potrivesc de minune, mai ales in sezonul rece, cand temperaturile sunt negative.

  • Obiecte care contin fete suprarealiste sunt de asemenea in tendinte. Pernele, farfuriile sau covoarele care contin mici detalii precum fete, ochi sau gura ofera un aer poetic si romantic locuintei.