Unul dintre cele mai romantice locuri din Italia este, fara indoiala, orasul Verona. Este locul perfect pentru o excursie romantica in compania unei persoane dragi.

Ziua Indragostitilor creste in fiecare an vanzarile tuturor articolelor legate de aceasta zi. In afara laturii pur comerciale a vacantei, poate fi, de asemenea, o ocazie buna de a acorda atentie partenerului de viata.

Ca perioada a anului, 14 februarie este, de asemenea, o optiune buna pentru calatorii si ce destinatie mai potrivita poate fi, in afara de Venetia, exista un loc cu adevarat tematic pentru indragostiti si acesta este Verona.

Micul oras este inclus pe lista UNESCO datorita numeroaselor monumente arhitecturale si istorice din Evul Mediu si epoca romana. Arta pastrata din acea vreme poate fi admirata la Muzeul de Fresce (picturi murale) medievale, aratand eleganta artistilor din trecut, care prin varietate si intriga seamana cu frescele bizantine rafinate.

Patrimoniul Imperiului Roman este amfiteatrul, care este al treilea ca marime din Italia, dupa Colosseum din Roma si arena din Capua, precum si multe palate din zona.

Podul Indragostitilor peste Sena din Paris poate fi un loc romantic, dar probabil cel mai faimos loc vizitat pe tot parcursul anului de indragostitii din intreaga lume este Casa Julietei, unde, conform dramei lui Shakespeare, povestea dramatica de dragoste dintre ea si iubitul Romeo a avut loc.

Aceasta casa este de fapt un palat real din secolul al XIV-lea, pe care autoritatile locale au decis sa-l transforme in casa familiei Capuleti din celebra drama engleza. Un detaliu interesant este ca Shakespeare a fost inspirat pentru aceasta lucrare de popularele povestiri italiene din acea vreme. De acolo vine povestea vrajmasiei dintre cele doua familii italiene.

Acest lucru, desigur, face din loc o destinatie preferata pentru indragostiti, care trebuie fotografiati alaturi de statuia de bronz a Julietei, ai carei sani stralucesc dupa atingerea a milioane de turisti veniti sa se inchine maretiei iubirii (traditia spune ca, cel care va atinge sanul drept al Julietei va avea noroc in dragoste).