Aplicatiile si consumul de memorie RAM din Windows sunt adesea o problema care degradeaza performanta computerului. Din fericire, exista diferite moduri prin care utilizatorii pot reduce utilizarea RAM din Windows 11 prin dezactivarea unora dintre noile functii ale sistemului.

Anumite functii si setari sunt activate implicit in Windows 11. Dezactivarea acestora poate imbunatati performanta sistemului de operare. Daca este un computer cu memorie RAM scazuta, ar trebui restrictionata sau dezactivata imediat pictograma Microsoft Teams, care este atasata la bara de activitati a noului sistem de operare.

Microsoft Teams are un rol mai important decat era de asteptat in noua versiune de Windows. Aplicatia este integrata in bara de activitati si datorita ei utilizatorii pot incepe cu usurinta chat-uri sau conferinte video si isi pot invita prietenii pe platforma.

Pe langa Teams, bara de activitati Windows 11 include un alt nou add-on numit Widgets board, care permite gestionarea fluxurilor de stiri, widget-urile si multe altele. Aceste 2 butoane noi sunt atasate la bara de activitati impreuna cu toate optiunile obisnuite, cum ar fi meniurile „Start” si „Vizualizare activitati”.

Potrivit expertilor, ar putea fi o idee buna dezactivarea acestor pictograme daca se prefera performanta in locul functiilor „fantastice”. Acest lucru se datoreaza faptului ca Widget-urile si chatul Microsoft Teams pornesc procese, precum Microsoft Edge WebView2 in fundal.

WebView2 face parte din browserul Edge si este necesar pentru aplicatiile bazate pe web, cum ar fi Teams sau Widgets in Windows 11. Din pacate, aceste procese necesita resurse intensive in unele cazuri.

Widgets creeaza procese WebView 2 numai cand se face clic pe butonul acestuia si se previzualizeaza feedul. Pe de alta parte, pictograma de chat Teams din bara de activitati Windows 11, poate folosi resursele de sistem fara a face nimic.

Cand pictograma este fixata pe bara de activitati, aceasta declanseaza activitatea web in fundal in timpul procesului de conectare. Daca se deschide Process Explorer, se va observa pana la 9 procese legate de clientul Teams. Eliminarea pictogramei Teams va dezactiva procesele WebView2 la pornire.

Dezactivarea poate sa nu ofere instantaneu efectul dorit, dar atunci cand sunt rulate mai multe aplicatii sau aplicatii web, limitarea numarului de procese WebView 2 poate fi utila.