Menopauza incepe la sfarsitul varstei de 40 sau inceputul varstei de 50 si dureaza de obicei cativa ani.

In aceasta perioada, cel putin doua treimi dintre femei, se confrunta cu simptome ale menopauzei. Acestea includ bufeuri, transpiratii nocturne, modificari ale dispozitiei, iritabilitate si oboseala.

Remedii naturale ce ajuta la ameliorarea menopauzei

Persoanele aflate la menopauza prezinta un risc mai mare de aparitie a mai multor boli, inclusiv osteoporoza, obezitatea, bolile de inima si diabetul, de aceea majoritatea apeleaza la suplimente si remedii naturale pentru ameliorare. Iata o lista cu idei de remedii naturale, ce ajuta la reducerea simptomelor menopauzei:

  • imbogatirea alimentatiei cu mancare bogata in calciu si vitamina D:

Modificarile hormonale din timpul menopauzei pot duce la slabirea oaselor, crescand riscul de osteoporoza.

Calciul si vitamina D sunt legate de o buna sanatate a oaselor, asa ca este importanta introducerea in alimentatie a unei cantitati suficiente din acesti nutrienti.

Un aport adecvat de vitamina D in timpul postmenopauzei este, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de fracturi de sold din cauza oaselor slabe.

Multe alimente sunt bogate in calciu, inclusiv produsele lactate precum iaurtul, laptele si branza. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza kale si spanacul, au si ele mult calciu.

  • mentinerea unei greutati moderate

Este inevitabila luarea in greutate in timpul menopauzei, iar acest lucru se poate datora unei combinatii de hormoni in schimbare, imbatranire, stil de viata si genetica.

Capatarea unui exces de grasime corporala, in special in jurul taliei, creste riscul de a dezvolta boli precum cele de inima si diabetul, in plus, greutatea corporala poate afecta simptomele menopauzei.

  • integrarea fructelor si legumelor, in alimentatie:

Fructele si legumele sunt sarace in calorii si pot ajuta la saturatie, asa ca sunt excelente pentru pierderea si mentinerea greutatii. De asemenea, acestea pot ajuta la prevenirea unui numar de boli, inclusiv a bolilor de inima.

Acest lucru este important, deoarece riscul de boli de inima tinde sa creasca dupa menopauza, din cauza unor factori precum varsta, cresterea in greutate sau, eventual, reducerea nivelului de estrogen.

Asadar, un stil de viata sanatos ramane si in aceasta situatie, cea mai eficienta alternativa.