In orice bucatarie, hota trebuie sa fie prevazuta cu filtre de grasime. Sunt proiectate pentru a curata fluxul de aer care trece prin dispozitiv de mici particule de grasime. Daca nu ar fi, suprafetele interioare ale hotei, inclusiv motorul, vor fi acoperite cu un strat consistent de grasime.
Filtrul pentru grasimi poate fi de unica folosinta si reutilizabil – este clar ca ultimul tip este mai bun si mai practic. Modelele de unica folosinta sunt fabricate din poliester si trebuie aruncate imediat ce se murdaresc. Nu pot fi spalate, isi pierd toate proprietatile prin spalare. De aceea sunt de unica folosinta.
Insa filtrul de grasime metalic va rezista la fel de mult ca hota in sine – se distinge prin calitate, siguranta, fiabilitate si durabilitate. Astfel de modele sunt mai bune, deoarece nu trebuie inlocuite, ci necesita doar spalare periodica.
- Curatarea filtrului de grasime
Filtrul metalic poate fi produs din aluminiu, otel zincat sau otel inoxidabil subtire. In tehnologia de inalta calitate, aluminiul este suplimentar anodizat, ceea ce protejeaza produsul de oxidare. Astfel de modele pot avea mai multe straturi sau pot fi realizate sub forma mai multor module.
Filtrul de grasime din otel inoxidabil este considerat mai bun decat aluminiul, deoarece acest material are o durata de viata mai lunga. In plus, produsele de acest tip purifica mai eficient aerul.
- Intretinere
Filtrul de grasime acumuleaza toata murdaria, impiedicand-o sa patrunda in partile interne ale dispozitivului.
Care este cel mai bun mod de a-l curata?
Este necesar sa se respecte urmatoarea tehnologie simpla:
- Filtrele se scot din hota si se scufunda intr-o solutie apoasa de detergent standard. De asemenea, pot fi spalate intr-o masina de spalat vase.
- Acest lucru va permite curatarea cu usurinta.
- Daca se spala manual, este mai bine sa se foloseasca perii si sa se insiste asupra orificiilor sub presiunea apei calde. De asemenea, nu este necesar sa se aleaga modul de temperatura ridicata in masina de spalat vase – la temperaturi ridicate, aluminiul se poate oxida.
Filtrele spalate trebuie uscate la temperatura camerei.
Ele trebuie spalate o data la 2-3 luni in masina de spalat vase – daca acest echipament nu este prezent, atunci trebuie spalate manual in fiecare luna.