Pentru inceput, cei interesati ar trebui sa stie pentru ce achizitioneaza imprimanta foto – pentru casa, birou, studio – si, in consecinta, se calculeaza incarcatura pe dispozitiv.
Numarul de culori (cartuse), in cel mai bun caz, ar trebui sa fie 6. Se utilizeaza, de asemenea, un concept ca „gama de culori”. Gama de culori face referire la nuantele totale de culori pe care o imprimanta foto le poate imprima.
Dispozitivul trebuie sa fie „omnivor” in ceea ce priveste hartia: de obicei, indicatorul este de la 60 la З00 g / m2. Mai mult, dimensiunea picaturii de cerneala trebuie mentinuta la un nivel minim.
Suportul pentru suporturi amovibile (carduri SD, stick-uri USB) va fi foarte util pentru cei care fac fotografii cu o camera si nu doresc sa aiba probleme suplimentare de a le transfera pe computer.
Wi-Fi si tiparirea in cloud nu mai sunt miracole astazi, asa ca va fi nevoie de aceste functii ale imprimantei pentru a imprima fotografii de pe smartphone sau din spatiul de stocare in cloud. Interfata, butoanele pentru control si software-ul sunt legate de usurinta utilizarii. Pentru unele modele de imprimante sau multifunctionale, utilizarea unor operatii simple, poate imbunatati calitatea fotografiei.
La ce ar trebui sa fie atenti cumparatorii?
Rezolutia de la 5760 x 1440 dpi este recomandata pentru fotografii foarte bune. Vitezele de imprimare variaza. Tind sa devina mai lente atunci cand se tiparesc volume mari. Viteza medie – 15-20 pagini pe minut (fotografii standard 10 × 15 cm).
Tipul de conexiune: cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine: prin cablu USB, wireless prin Wi-Fi, Bluetooth, retea prin Ethernet, suport pentru imprimare din cloud.
Un sistem continuu de alimentare cu cerneala (CISS) sau un cartus reumplut instalat in dispozitiv va reduce costurile imprimarilor. Daca cartusul este mic, este mai bine sa se cumpere unul mai mare de la acelasi producator o singura data, apoi se incarca cu cerneala – este o alternativa mai ieftina.